Derfor er el-cyklen nu mere populær end nogensinde før

Danmark er en udpræget cykel nation. Vi er faktisk verdenskendte for vores store brug af cykler i dagligdagen. Vi bruger cyklen som transportmiddel til stort set alt. Vi cykler på job, til træning, på indkøb og vi henter børene i vuggestue og spænder dem fast bagpå cyklen men vi har indkøbsvarerne i kurven foran.

En god daglig motionsform, men også en hård en af slagsen hvis man for eksempel har langt fra hjem til arbejde. Især i de større danske byer har el-cyklen derfor for alvor vundet indpas. Det er jo de færreste der ønsker at møde op på kontoret helt svedige efter en lang og hård cykeltur.

Med en el-cykel kommer du hurtigere og lettere fra a til b. Der findes naturligvis et stort og varieret udvalg af forskellige former for el-cykler, i det næste afsnit gennemgår vi de ting man bør være opmærksom på, inden man investere i en.

Det skal du være opmærksom på, når du skal på udkig efter ny el-cykel

El-cykler er selvsagt en noget større investering end en almindelige cykel. Så som altid, når der skal købes cykel, bør du tage en grundig prøvetur først. Prøv forskellige modeller med forskellige motorer og batterier.

Kom helt op på max-hastigheden, hvor motoren slår fra – hvis cyklen så føles alt for tung at træde, skal du vælge en anden.

Vær også sikker på, at cyklen er til at køre på manuelt, når batteriet fx løber tør for strøm. Afstem dine behov og krav. Skal du køre langt? Skal cyklen lastes tungt? Skal der børn med på cyklen? Skal du kunne løfte cyklen?

Motorens effekt afgør, hvor meget hjælp elcyklen yder. Effekten måles i Watt (W). Højest tilladte motoreffekt er ifølge loven 250W, og det er ikke for meget, hvis det går op ad bakke i modvind. Så vælg en cykel med en 250W motor og en batterispænding på 36V (Volt).

Vælg også gernr en med et batteri af typen litium-ion eller litium-polymer. Det kan oplades hurtigt og tåler mange småopladninger.

Batterikapaciteten er afgørende for, hvor langt du kan køre på en opladning. Fabriksangivelserne for rækkevidde er ofte meget optimistiske, regn med det halve som udgangspunkt. Alle batterier taber kapacitet med tiden, og det gælder også elcyklens. Så køb hellere et lidt større batteri.

Vurder desuden også hvad du har brug for af ekstraudstyr. Lys er obligatorisk på de fleste elcykler, det udløser bøde hvis du kører uden lys efter mørkets frembrud. Ekstra bremser er også et godt tilvalg, da cyklen er tung og derfor lidt mere krævende at standse end almindelige cykler. Hvis batteriet optager pladsen på bagagebæreren, får du måske brug for en kurv eller cykeltaske.

En elcykel er en større investering. Så stil masser af spørgsmål, før du køber. Sikre dig desuden at der er garanti og service inkluderet i prisen.

Her kan man købe en el-cykel

El-cykler kan købes hos langt de fleste cykelhandlere.  Der er dog stor forskel på hvor stort de forskellige forhandlers udvalg er og på det  generelle prisniveau. Som nævnt i ovenstående er en el-cykel en større udgiftspost, det kan derfor sagtens betale sig at lave en grundig research inden man køber. En nem måde er, at søge lidt rundt på nettet og på den måde lave forskellige prissammenligninger.

Vi er jo alle interesserede i at få en så skarp pris som muligt. Mange fysiske forhandlere har også en tilknyttet webshop. Du kan derfor sagtens søge information online, og så derefter taget hen og prøve el-cyklen hos den eller de pågældende forhandlere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *